Ads Top

Grote lichtjesrace hoogtepunt van eerste Geleidehonden Light Night

Gisteravond waren het geen roeiboten, maar 3.314 waterlichtballonnen die afstevenden op de finishlijn in de Bosbaan van het Amsterdamse Bos. Deze grote waterlichtjesrace was het hoogtepunt van de allereerste Geleidehonden Light Night. KNGF Geleidehonden organiseerde deze speciale avond om de geleidehond in de schijnwerpers te zetten. Met een paar honderd toeschouwers, presentatie van Do en een recordaantal lichtjes was de eerste Light Night speciaal voor deze professioneel opgeleide honden een groot succes.

Vanuit het hele land zijn de afgelopen weken waterlichtjes voor de geleidehond gekocht. De opbrengst van de lichtjes gaat naar de opleiding van deze honden die dagelijks verlichting bieden aan hun gehandicapte bazen.

KNGF Geleidehonden had zich ten doel gesteld 2015 lichtballonnen te verkopen. Ellen Greve, directeur KNGF Geleidehonden, legt uit waarom juist dit getal: "Volgend jaar vieren wij ons 80-jarig jubileum. Hier willen wij symbolisch op vooruitblikken door 2015 lichtjes te verkopen. Het is fantastisch dat we daar ruimschoots overheen zijn gegaan. Niet alleen met het aantal ballonnen, maar ook met de extra donaties die we van mensen uit heel het land hebben mogen ontvangen. De getoonde betrokkenheid bij deze actie is echt hartverwarmend."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.