Ads Top

TU/e-studententeam toont betoverend lichtkunstwerk tijdens GLOW

Ook dit jaar is het Art & Tech team IGNITE van de partij op het lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Dit keer doet het studententeam mee met twee projecten. Zo zijn er de zeventig lichtgevende ‘papieren vliegtuigjes’ uit het Paper Trails-project die bezoekers net als vorig jaar de weg wijzen.

Ook presenteren de studenten het geheel nieuwe kunstwerk GLOWBLE: een enorme lichtgevende bal die reageert op bewegingen en geluid in de omgeving. In totaal zijn zo'n 30  projecten  te zien van 11-18 november in het centrum van Eindhoven.  

De stellage is meer dan alleen een bron van licht. De kleuren en patronen dansen op de bol, doordat het kunstwerk reageert op bewegingen en geluid in de omgeving, zoals van de bezoekers.

Dit is mogelijk dankzij akoestische camera’s: die detecteren geluid en zetten dat om naar iets zichtbaars, in dit geval de kleuren van de bol.  GLOWBLE reageert niet alleen op het niveau van het geluid maar ook op de toonhoogte. Team IGNITE trok hiervoor samen op met het Eindhovense bedrijf Sorama van TU/e-alumnus Rick Scholte.  

Het team werkte veertien maanden aan GLOWBLE. Op de bol van zo'n 500 kilogram zijn 1.200 led-spots aangebracht. Deze spots werden overigens eerder al gebruikt voor het verlichten van de schoorsteen van het Ketelhuis op de TU/e-campus. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.