Ads Top

Autoverlichtingscampagne moet Friese wegen veiliger maken

Veiligheid vraagt om technisch goede autoverlichting, die op de juiste manier wordt ingezet. Nog te vaak nemen bestuurders deel aan het verkeer met gebrekkige, vuile of onjuiste autoverlichting. “Dat kan en moet beter”, vindt Matthijs de Vries, ROF-voorzitter en gedeputeerde verkeersveiligheid. De Vries gaf daarom een dezer dagen het startsein voor een campagne die wijst op het belang van goede autoverlichting: Met Goed Licht Zie Je Meer. De campagne wordt ondersteund door ANWB en de Friese autobranche.

Nu we weer vaak in het donker naar en van ons werk rijden, is goede autoverlichting cruciaal. Reden voor gedeputeerde Matthijs de Vries om de Friezen hierop te wijzen.

Ook de ANWB wijst op de verantwoordelijkheid van de bestuurder. Naast een goede werking en gebruik moeten lampen ook regelmatig schoon gemaakt worden.. Met vuile autoverlichting vermindert de lichtopbrengst van je lamp wel tot 80%. Verder is het advies om – zeker in landelijk gebied – ook overdag goede autoverlichting te voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.