Ads Top

Fietsverlichtingscampagne AAN ‘Escape the dark’ van start

Jongeren fietsen nog te vaak zonder goede fietsverlichting, waardoor de kans op een ongeval toeneemt. Daarom startte de provincie Utrecht op 31 oktober de fietsverlichtingscampagne AAN ‘Escape the dark’.

 Jaarlijks telt Nederland enkele honderden fietsslachtoffers: in 2022 kwamen 291 fietsers  externe linkom het leven in het verkeer, het hoogste aantal sinds 1996. Slechte verlichting op de fiets is één van de oorzaken van deze ongevallen. Lang niet iedereen gaat (voldoende) verlicht de straat op. Met goede verlichting neemt het risico dat een fietser in het donker wordt aangereden met 20 procent af. Voor de provincie Utrecht reden om de campagne ‘AAN in Utrecht  externe link’ te starten.

‘AAN in Utrecht’ heeft als doel jongeren bewust te maken van het belang van fietsverlichting, op een manier die jongeren aanspreekt. Jongeren kunnen op sociale media een game filter  externe linkspelen waarin zij monsters verslaan door hun fietslicht te gebruiken. Daarnaast kunnen ze zich bij de pop-up VR-game onderdompelen in een virtuele wereld waar ze op speelse wijze ervaren hoe belangrijk het is om veilig en zichtbaar te zijn op de fiets in het donker.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.