Ads Top

Wetenschap uitgelicht tijdens lichtkunstfestival GLOW

Een opvallende meterslange bliksem, een Tesla-Coil en wetenschappelijk onderzoek verpakt in licht – dat is te zien tijdens de route GLOW Science op de universiteitscampus in Eindhoven. GLOW vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 19 november en kent twee routes. De wetenschappelijke lichtkunstroute loopt dit jaar over de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) onder de naam GLOW Science.

‘Het terrein van de wetenschap’ wordt dit jaar letterlijk verbonden met de lichtkunstprojecten in de binnenstad. GLOW Science is daarmee het vervolg op het experimentele ‘GLOW Next’ dat in voorgaande jaren te zien was op Strijp-S. De route van ruim drie kilometer over het universiteitsterrein laat maar liefst 12 projecten van studenten en onderzoekers van de TU/e zien.

De projecten zijn weergaven van technologische innovaties en wetenschappelijk onderzoek. Een voorbeeld daarvan is het project Influx in de Markthal. Daar doet het Intelligent Lighting Institute onderzoek naar de invloed van licht op gedrag van mensen. De lichtkunst wordt gecreëerd op basis van wetenschappelijk onderzoek in de leef- en werkomgeving van mensen.

Een ander indrukwekkend ontwerp is de ‘Exploding Wire’ oftewel een meterslange bliksem. Projectleider van GLOW Science, Gerrit Kroesen van de TU/e, is blij met de komst van GLOW naar de universiteitscampus: “Het is een prachtige manier om wetenschappelijk onderzoek uit te lichten en het grote publiek de mogelijkheden van technologie te laten zien.”

GLOW is van 12 t/m 19 november dagelijks gratis te bezoeken van 18:30 uur tot 00:00 uur. De projecten zijn te bewonderen via een looproute. GLOW City (4,2 km) is de route door het Eindhovense stadscentrum en GLOW Science (3,2 km) de wetenschappelijke route over de TU/e-campus. De route start en eindigt bij de Eindhoven Brandstore (VVV) op het Stationsplein naast het Centraal Station.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.