Ads Top

Nieuwe verkeerslichten voor Veluwedreef (Almere)

De verkeersregelkasten en de verkeerslichten op de kruisingen met de Veluwedreef worden de komende twee weken vervangen. Het werk start ’s avonds na 19.00 uur en is klaar voordat de ochtendspits begint. De verkeersregelkasten en de verkeerslichten zijn 15 jaar oud en hebben het einde van hun levensduur bereikt. Om ook in de komende jaren een veilige doorstroming op de kruispunten te kunnen garanderen, worden ze nu vervangen.

De nieuwe verkeerslichten hebben de nieuwste generatie LED units en verbruiken slechts 11W overdag en in gedimde toestand tijdens de avond en nacht maar 4W. Dat levert een energiereductie op van meer dan 50 procent.

Het werk wordt ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om zo min mogelijk het verkeer te hinderen. Iedere avond/nacht worden de kasten en verkeerslichten van een kruispunt vervangen. Ze worden meteen aangesloten op de groene golf waardoor er de volgende ochtend bij een snelheid van 50 km per uur geen oponthoud is.  Het verkeer kan tijdens het werk over de Veluwedreef blijven rijden maar om veilig te kunnen werken is slechts één rijstrook beschikbaar.  

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.