Ads Top

Nieuwe wegverlichting tussen Scherpenzeel en Renswoude

De Utrechtseweg (N224) tussen Scherpenzeel en Renswoude krijgt nieuwe wegverlichting. Het gaat om het vervangen van de bestaande verouderde verlichting over een lengte van 1,5 kilometer, vanaf de Ruwinkelseweg tot en met de rotonde Molenstraat/Nijborg.

De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging. De werkzaamheden starten op 5 december en duren ongeveer drie weken. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen, buiten de spits en geven weinig hinder voor het verkeer.

De bestaande lampen worden vervangen door LED lampen en de verlichting wordt dimbaar. Dat wil zeggen dat we de hoeveelheid licht op vaste tijden kunnen aanpassen. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar we verminderen ook de CO2-uitstoot en gaan lichtvervuiling tegen.

Tegelijk met de verlichting worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn onderhoudsvriendelijk, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn 100% recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten. Voor alle lichtmasten die aan vervanging toe zijn, zet de provincie aluminium exemplaren neer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.