Ads Top

Nieuwe wegverlichting tussen Breukelen en Maarssen

De Straatweg (N402) tussen Breukelen en Maarssen krijgt nieuwe wegverlichting. Het gaat om een aanpassing van de bestaande verouderde verlichting tussen de bebouwde kom van Breukelen en de bebouwde kom van Maarssen.

De huidige verlichting is verouderd en zowel technisch als economisch toe aan vervanging. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 24 oktober en 11 november, op werkdagen, buiten de spits en geven weinig hinder voor het verkeer.

De bestaande lampen worden vervangen door LEDlampen en de verlichting wordt dimbaar. Dat wil zeggen dat we de hoeveelheid licht op vaste tijden kunnen aanpassen. Hiermee besparen we niet alleen kosten, maar verminderen we ook de CO2-uitstoot en gaan we lichtvervuiling tegen.

Tegelijk met de verlichting worden ook de stalen masten vervangen door aluminium masten. Deze zijn onderhoudsvriendelijk, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn 100% recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten. Voor alle lichtmasten die aan vervanging toe zijn, zet de provincie aluminium exemplaren neer.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.