Ads Top

Inwoners gemeenten steunen goede doelen met oude föhn of spaarlamp

Inwoners die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij hun gemeentelijke milieustraat kunnen daarmee een lokaal goed doel ondersteunen. Hoe meer bezoekers op de milieustraat, hoe groter de kans dat het lokale goede doel een Wecycle-sponsorcheque van 1.000 euro in de wacht sleept. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Doel van de campagne is inwoners te stimuleren meer e-waste in te leveren op de milieustraat. Alle 325 gemeenten die inzamelpartner zijn van Wecycle doen mee. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.

Wie op de gemeentelijke milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke op zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten voor een lokaal goed doel scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van 1.000 euro voor het lokale goede doel. Gemeenten konden dit zelf kiezen. Bij winnende gemeenten die zelf geen keuze hebben gemaakt, gaat de cheque naar de lokale Oranjevereniging. Inwoners maken kans op een nieuw apparaat.

Doel van de actie is om het inleveren van kleine elektrische apparaten en spaarlampen via de gemeentelijke milieustraat te stimuleren. 83 procent van de bevolking weet dat je oude kleine elektrische apparaten kunt inleveren bij de milieustraat, voor spaarlampen is dit 74 procent (TNS Nipo/Kantar Public, 2016). Kleine apparaten en lampen blijven echter in huis liggen, terwijl deze heel goed kunnen worden gerecycled. Jan Vlak, directeur van Wecycle: "Veel mensen gaan naar de milieustraat met hun afgedankte koelkast, tv of wasmachine maar ze vergeten daarbij hun oude föhn of kapotte spaarlamp. Als je toch naar de milieustraat gaat, kijk dan of er in de la of schuur nog apparaten en lampen liggen. Kleine moeite maar goed voor het milieu en nu ook voor het lokale goede doel."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.