Ads Top

Drijvend lichtobject in Piushaven

In de Piushaven in Tilburg komt een drijvend lichtobject dat bekleed is met onder meer LED-lampjes. De naam van het kunstwerk is Love boat / Led it be.

Het kunstwerk vormt de zogenoemde 2e fase van het lichtplan voor de haven. De eerste fase van dit lichtplan is in 2013 voltooid. De Stichting Levend Podium en het kwaliteitsteam Piushaven deden een voorstel om het lichtplan Piushaven aan te laten passen. Levend Podium wordt opdrachtgever voor de fases van het lichtplan die nog volgen. Dat zijn er na de komst van de 'boot' nog 2. De stichting werkt voor het lichtplan samen met andere partijen in de Piushaven. Onder meer de ondernemersvereniging Piushaven, de stichting Tilburg te Water en betrokken bewoners. Voor het lichtplan 'Love boat / Led it be' stelt het college 94.000 euro beschikbaar. Ook de provincie Noord-Brabant betaalt aan het project mee. Doel van het lichtplan is om de sfeer en het veiligheidsgevoel in het Piushavengebied te vergroten.

De lampjes op de boot vormen een display waarop videobeelden afgespeeld kunnen worden. Het kunstwerk is een idee van Studio Vollaerszwart. De boot kan varen en wordt onder meer gebruikt bij activiteiten in de Piushaven. In de eerste fase van het lichtplan kreeg het Piushavengebied regelbare verlichting en werd verlichting aangelegd om de brug Den Ophef en de bomen in het gebied apart te verlichten. Onder het motto 'Piushaven, Levend Podium van Tilburg' verandert het gebied van een industriële haven in een woon-werkgebied met veel water. In 2020 zijn er onder meer 1500 nieuwe woningen. Er komt een havenpark van 1,5 kilometer langs de oevers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.