Ads Top

LED-producent Lemnis Lighting bundelt krachten met Indiase partner in nieuwe onderneming NTL-Lemnis

Het  Nederlandse Lemnis Lighting BV (Lemnis) is een joint venture aangegaan met het Indiase NTL Electronics (NTL). De nieuwe organisatie NTL-Lemnis is per 1 april 2012 volledig operationeel en heeft haar hoofdkantoor in Nederland. NTL-Lemnis zal zich in eerste instantie richten op de geografische markten Europa, Afrika en India.
In NTL-Lemnis bundelen de twee lichtproducenten hun krachten. Lemnis Lighting, producent van de Pharox LED-lamp, brengt kennis in op gebied van design, innovatie en commercie van LED-verlichting. NTL Electronics is sterk op het gebied van ontwikkeling, productie en logistiek. Beide partijen werken al enkele jaren intensief samen.
De samenwerking met NTL past naadloos in de duurzaamheidgedachte van Lemnis Lighting, maar is bijzonder in het licht van deze tijd. Friedwart Barfod, medeoprichter van Lemnis: ‘Waar veel bedrijven momenteel defensief denken en hun kennis angstvallig binnenboord houden, willen wij onze kennis op gebied van duurzame verlichting juist delen. Alleen dan kan je als organisatie Ă©cht impact creĂ«ren. 20% van de wereldwijde elektriciteit gaat op aan verlichting. Bij een gloeilamp wordt meer dan 90% van de elektriciteit verspild aan warmte. Deze nieuwe organisatie geeft vorm aan de mondiale noodzaak om verspilling drastisch terug te brengen.’
In 2020 is meer dan 70% van alle verlichting in Europa op basis van LED-technologie, zo blijkt uit een recent onderzoek van McKinsey. Barfod: ‘Door de bundeling van onze krachten zijn we in staat om een hoogwaardige en verticaal geĂ¯ntegreerde organisatie te bouwen. Beide organisaties zijn nagenoeg complementair, waardoor NTL-Lemnis een krachtige en slagvaardige speler in de LED-industrie kan worden. Met als uiteindelijke doel om de lampen geautomatiseerd lokaal te produceren; namelijk daar waar ze ook echt nodig zijn. Hiermee doorbreken we in feite de klassieke scheiding tussen een maak- en een kenniseconomie.’
Lemnis heeft de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. In 2009 lanceerde het de Pharox LED-lamp in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. De jaren erna bouwde Lemnis een productportfolio op met zowel LED-lampen (ook op basis van Solar), als LED-straatlampen. Lemnis heeft vestigingen in Nederland, de Verenigde Staten, India, Singapore, Hong Kong en Zuid-Afrika. Tijdens de toonaangevende Light & Building Exhibition in Frankfurt in april 2012 zal NTL-Lemnis zich voor het eerst als nieuwe organisatie presenteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.