Ads Top

Philips verlicht hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Verlichting biedt de mogelijkheid om de eigen identiteit en schoonheid van een stad en gebouwen te verhogen. De monumentale buitengevel en binnenplaats van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam wordt nu verlicht door nieuwe, op maat ontworpen Philips LED-verlichting. De buitenverlichting accentueert de karakteristieke kenmerken van het historische gebouw.
Het pand waar het luxehotel gevestigd is, dateert uit de 15e eeuw en heeft in het verleden dienst gedaan als het Amsterdamse stadhuis en als klooster. Nadat er een paar jaar geleden al werd overgeschakeld op Philips LED-verlichting voor de binnenverlichting van het luxehotel, wordt nu ook de buitenkant van The Grand verlicht door LED-verlichting. Het belichten van de binnenplaats heeft als doel het beklemtonen van de esthetische kenmerken van het imposante gebouw. In de nieuwe LED-buitenverlichting sluiten deze twee aspecten naadloos op elkaar aan.
De LED-lichtlijn begint recht onder de monumentale toegangspoort van het hotel met enkele grondspots, die de poort met oude bakstenen een warm accent geeft. De asymmetrische lijn verlicht het gebouw van onderaf, zodat de lichtbron niet rechtstreeks in de ogen van passanten schijnt. De gevel wordt belicht door comfortabel warm-wit licht, wat zo gericht wordt dat er geen verblinding ontstaat. Doordat het licht goed te richten is, wordt enkel het gebouw aangelicht en niet onnodig de omgeving. De armaturen zijn gemonteerd achter de luiken en stralen recht omhoog, zodat de authentieke verticale banen van de gevel benadrukt worden. Het terras op de binnenplaats is precies gekaderd uitgelicht en het geheel zorgt voor een passende schaduwwerking

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.