Ads Top

Koffieketen Bagels & Beans start lichttherapiecafé

Bezoekers van Bagels & Beans kunnen tijdens het nuttigen van koffie of een bagel voortaan een kwartiertje gratis lichttherapie krijgen. Het licht komt van de Luminette, een speciale lichttherapiebril die vandaag wordt geïntroduceerd. Het licht dat via een speciaal holografisch vizier aan de ogen wordt afgegeven, zorgt ervoor dat je met een goed humeur en vol nieuwe energie je (werk)dag ervaart. Bagels & Beans is met 48 filialen de eerste koffieketen wereldwijd die deze service aanbiedt, in samenwerking met lichttherapiespecialist Goodlite.nl, de Nederlandse distributeur van de Luminette.
Blue Monday, de derde maandag van januari, staat ook wel bekend als de meest depressieve dag van het jaar. In Nederland hebben meer dan 600.000 mensen jaarlijks last van een winterdepressie, terwijl het aantal mensen met een mildere 'winterdip' of 'wintermoeheid' nog vele malen groter is. Bij een winterdip heeft men niet zo zeer last van stemmingsproblemen, maar klaagt men vooral over (aanhoudende) vermoeidheid, verminderde energie, concentratieproblemen en een grote behoefte aan slaap. De klachten in de donkere wintermaanden worden veroorzaakt door het tekort aan licht, waardoor het bioritme van het lichaam wordt ontregeld en niet meer goed gelijk loopt met het natuurlijke ritme van de dag. Lichttherapie gaat deze klachten van een winterdepressie of winterdip op natuurlijke wijze tegen. Lichttherapie werkt via de ogen en herstelt het bioritme, waardoor het lichaam op de juiste tijden van de dag de juiste lichaamstoffen produceert. De effectiviteit van lichttherapie is duidelijk wetenschappelijk aangetoond. Lichttherapie wordt als eerste keuze behandeling aangeraden in officiële Nederlandse richtlijnen van artsen.
In tegenstelling tot de klassieke vorm van lichttherapie, waarbij je op korte afstand van een lichttherapielamp moet zitten, heeft de Luminette lichttherapiebril het voordeel dat de gebruikers hun volledige bewegingsvrijheid behouden. Door de toepassing van een speciaal holografisch vizier wordt de juiste hoeveelheid licht afgegeven op het netvlies. Met een enkele sessie van 15 minuten kan al resultaat worden geboekt. Voor een optimaal effect dient de behandeling minimaal 5 dagen te worden herhaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.