Ads Top

LED sportvloer wint prijs

Een sportvloer waarbij LED verlichting de lijnen voor een bepaalde sport aangeeft. Dit idee heeft de Nationale Sport Innovatie Prijs gewonnen. Het product wordt momenteel onder de naam Pulastic Led Court ontwikkeld door Descol kunststof chemie te Deventer, dochteronderneming van Sika. De prijs is uitgereikt door Erica Terpstra, voorzitter van NOC-NSF, tijdens het nationale congres Sport, Wetenschap en Technologie op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5000 euro, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor De Lage Landen, plus ondersteuning en advies.
Een vloer van een binnensportaccomodatie is voorzien van tal van lijnen in verschillende kleuren, om de velden voor de diverse sporten aan te geven. Een Pulastic Led Court geeft met een druk op de knop via ledverlichting eenduidig de belijning voor een bepaalde sport aan. Hiermee wordt verwarring voorkomen.
De jury vond dit een uitermate innovatief product. Het idee is ontstaan vanuit een duidelijke marktvraag, voorziet in de behoefte van gebruikers en is toepasbaar voor een zeer grote range aan binnensporten. Het product lijkt bovendien haalbaar en technisch uitvoerbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.