Ads Top

Unieke lichtshow met 125 drones boven DronePort in Sint-Truiden

Afgelopen weekend vormden 125 lichtgevende drones een adembenemende licht- en geluidsshow onder de sterrenhemel van DronePort in Sint-Truiden. De droneshow was het resultaat van een samenwerking tussen DronePort en Dutch Drone Shows, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat zich voorbije zomer op de bedrijvencampus in Sint-Truiden heeft gevestigd om een zusterbedrijf in België uit te bouwen.

Tijdens de 12 minuten durende show vormde meer dan honderd drones verschillende 3D-figuren in de lucht. Door de lichtjes die op de drones gemonteerd zijn, ontstaat er een overweldigend lichtspektakel. De show werd vanop de grond muzikaal begeleid met op maat gemaakte audio om de gasten een totaalbeleving te bezorgen. Het evenement vond plaats in besloten groep, met als doel tientallen event-organisatoren de mogelijkheden van een droneshow te tonen, en hen te overtuigen van het potentieel ervan.

Dat de show in Sint-Truiden plaatsvond is geen toeval. DroneLand, een zusterbedrijf van Dutch Drone Shows, vestigde zich voorbije zomer op de bedrijvencampus van DronePort.

De bedrijvencampus in Sint-Truiden maakt momenteel een doorstart na een kapitaalsinjectie van Brussels Airport Company vorig jaar, geruggesteund door LRM, Stad Sint-Truiden en een private investeerder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.