Ads Top

Haperende openbare verlichting blijft prioriteit gemeente Voorschoten

De laatste tijd valt op verschillende plekken in Voorschoten geregeld de openbare verlichting langdurig uit. Dat kan gebeuren in een straat of een groter gebied.

In Voorschoten vinden veel graafwerkzaamheden plaats. Ook in het afgelopen jaar was er veel graafwerk. Bijvoorbeeld door de aanleg van glasvezel. Bij graafwerk bestaat altijd het risico dat storingen in elektriciteitskabels optreden.

Worden kabels geraakt, dan worden die ter plekke gerepareerd. Maar een storing kan ook veel later optreden of op een andere plaats dan waar wordt gewerkt. De kabels onder de grond volgen namelijk een hele route. In dat geval moet een meetwagen eerst opsporen waar de storing zit, voordat die kan worden verholpen.

De invloed van de gemeente op de planning is beperkt. Liander bepaalt zelf waar en wanneer de storing wordt verholpen. Wel kan de gemeente de ernst van de storing doorgeven en aandringen op spoedig herstel. Met het huidige personeelstekort bij Liander houden de problemen echter aan. Dit is zowel bij de gemeente Voorschoten als in de buurgemeenten het geval.

De gemeente blijft erop aandringen om de storingen zo snel mogelijk op te lossen. Naar aanleiding van de storingen is afgesproken dat Liander de gemeente wekelijks informeert over de diverse storingen. Bovendien is er regelmatig bestuurlijk overleg met Liander door de wethouder. Voorschoten staat nu duidelijk bij Liander op de kaart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.