Ads Top

Verkeershinder rond Velsertunnel wegens vervangen verlichting

Rijkswaterstaat vervangt komende maanden de openbare verlichting aan de zuidzijde van de Velsertunnel, snelweg A22. Op verschillende momenten zorgt dit voor hinder voor de weggebruikers. De extra reistijd varieert tussen de 5 en 15 minuten.

In de maanden maart, april en mei 2022 is de verlichting aan de noordzijde van de Velsertunnel vervangen. De komende periode start de vervanging van de verlichting aan de zuidzijde van de tunnel.

Ook in de maanden juli en augustus wordt er gewerkt aan de verlichting. Deze werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd tijdens de zomervakantie. Hier volgt later nog een update over.

De openbare verlichting op de A22 wordt voorzien van LED verlichting. Deze is duurzamer, verbruikt tot zo’n 30% minder energie en heeft een aanzienlijk langere levensduur. De oude lampen gingen zo’n vier jaar mee.

LED verlichting heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar. Daarnaast is LED verlichting beter op de weg te richten en is de hoeveelheid licht beter in te stellen. Het resultaat is een gelijkmatige lichtverdeling en meer licht op de weg, waardoor zowel de omgeving als de natuur minder hinder van strooilicht ervaren. Naast de verlichting wordt ook de energievoorziening bestaande uit voedingskasten en kabels vernieuwd.

Foto Gmhogervorst op de Nederlandstalige Wikipedia

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.