Ads Top

Universiteit Utrecht doet licht uit tijdens Earth Hour

De verlichte Universiteit Utrecht-logo’s op het dak van het Van Unnikgebouw – de blikvanger van het Utrecht Science Park – en het Buys Ballotgebouw worden zaterdag 19 maart gedoofd tussen 20.30 en 21.30 uur. Met het uitzetten van de ‘Sol’ in combinatie met de woorden ‘Universiteit Utrecht’ doet de Universiteit Utrecht ook dit jaar weer mee met Earth Hour om aandacht te vragen voor het duurzaam omgaan met de aarde.

Behalve de universiteitslogo’s wordt op het Utrecht Science Park ook de verlichting gedoofd op de bovenste verdieping van parkeergarage P+R De Uithof en dooft Hogeschool Utrecht al haar logo’s. Via interne berichten spoort de universiteit ook haar medewerkers en studenten aan om hun verlichting thuis te doven tijdens Earth Hour. De universiteit wil duurzaam integreren in al haar activiteiten en dit zichtbaar maken bij haar studenten en medewerkers.

Op 19 maart doen miljoenen mensen en organisaties wereldwijd het licht uit tijdens Earth Hour. Daarmee geven zij het signaal af zich zorgen te maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur. De internationale Earth Hour-campagne wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.