Ads Top

Eaton introduceert xComfort Smart Dimmer

Veel mensen vervangen gloei- of spaarlampen tegenwoordig door energiezuinigere LED lampen. Hiermee verlagen ze op een eenvoudige manier het energieverbruik in huis. Maar in de praktijk blijkt dit helaas nog wel eens problemen op te leveren met de al aanwezige dimmers. Bestaande dimmers blijken vaak niet naar wens te werken in combinatie met ledverlichting. Eaton introduceert daarom de xComfort Smart Dimmer.

Deze universele dimmer werkt in combinatie met gloei-, halogeen-, spaar- en ledlampen, en dimt geheel traploos en zonder flikkering vanaf 0W.

De Smart Dimmer maakt gebruik van zes voorgeprogrammeerde dimprofielen waarin alle typische eigenschappen van LED lampen zijn opgenomen. Door het dimprofiel te selecteren dat bij de lamp past, beschik je altijd over een optimaal en vloeiend dimbereik. Bovendien kan de installateur eenvoudig zelf profielen definiëren en opslaan in een bibliotheek voor gebruik in toekomstige projecten.

De dimmer is ook te gebruiken als schakelaar voor niet-dimbare LED lampen zonder storend zoemgeluid. Door de geringe inbouwdiepte van 18mm is de xComfort dimactor eenvoudig achter bestaande wandcontactdozen en/of wandschakelaars te monteren.

Met de batterijgevoede wandschakelaars is er bovendien geen bedrading meer nodig en zijn de wandschakelaars op elke gewenste plek te plaatsen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.