Ads Top

Intelligente verlichting voor de smart home

Sengled presenteert tijdens IFA Berlijn de Sengled Element. Deze nieuwe LED-lamp past naadloos in elk modern huis, beschikt over verschillende lichtfuncties en is voorzien van de domoticastandaard ZigBee. Bovendien kun je het energieverbruik aflezen en heb je overal ter wereld toegang tot je slimme huis. De Sengled Element kan bediend worden via een app op de smartphone of tablet.

De lamp met ZigBee-standaard is gemakkelijk te bedienen en in te stellen: maak verbinding via WiFi, log in met de app en bedien de lampen vanuit huis of onderweg via de cloud.

Met de Sengled Element, kun je het licht aan- en uitdoen, dimmen en versterken. Maar ook de warmte van het licht is in te stellen via de gemakkelijk bedienbare app. Dit kan geregeld worden via de normale lichtschakelaar voor de basisfunctie en via de centrale smart home-control of app op de smartphone of tablet voor de geavanceerde functies. Als toevoeging is het ook mogelijk om verschillende licht-scenario’s in te stellen, zoals ‘zonsopgang’ of ‘zonsondergang’. Deze kunnen dan ook worden opgeslagen. Daarnaast is het mogelijk om het energieverbruik van de lampen te bekijken in de app.

Van de LED-lamp naar het volledige smart home-systeem met de Sengled Element Gateway
Als het huis nog niet is ingericht op een smart home is de Sengled Element ook verkrijgbaar als set. De zo genoemde Sengled Element Gateway fungeert als hub in het WiFi-netwerk thuis. De hub verlengt dan het bereik van het WiFi-signaal en maakt het mogelijk om het licht makkelijk te bedienen via de app of de smartphone of tablet.

De Sengled Element is voor het eerst te zien op IFA en beschikbaar vanaf november 2015 voor een adviesverkoopprijs van 34,90 euro. De set die bestaat uit twee Sengled Element-lampen. De Gateway-set is ook verkrijgbaar vanaf november 2015 voor de adviesverkoopprijs van 99.90 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.