Ads Top

Ryanair koopt LED lampen in Appingedam

Het Ierse Ryanair heeft voor zijn vliegtuighangars opnieuw gekozen voor het nieuwe LED verlichtingssysteem van Double Lux Lighting BV uit Appingedam (Groningen). Eerder dit jaar werden aan de bekende prijsvechter al LED lampen geleverd en gemonteerd in Frankfurt (Hahn) en London (Stansted) Airport.

De Ieren die bekend staan om hun zuinigheid, (net zoals de Groningers trouwens: "Daarom matchen we ook zo goed") besparen met dit type LED armatuur van 300 Watt minimaal 60% op de energiekosten (Vroeger werden in dezelfde hangars 1000 Watt conventionele lampen toegepast). De terugverdientijd ligt lager dan 2 jaar.

Het gaat om 300 Watt LED armaturen die in Nederland zijn ontwikkeld, met een speciale daglicht kleur zodat de monteurs ook 's avonds en 's nachts optimaal kunnen doorwerken. Met een lichtopbrengst van 500 Lux op de werkplekken is het in optimale conditie houden van de vliegtuigen gegarandeerd. 500 Lux is een normering die normaal voor bijvoorbeeld kantoorwerkplekken geldt, en geldt als een extreem hoge waarde voor loodsen en maintenance.

Ryanair is met eigen hangars op 51 Airports in Europa vertegenwoordigd. Met binnenkort meer dan 425 vliegtuigen is Ryanair veruit de grootste vliegtuigmaatschappij van Europa.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.