Ads Top

Nedap en business partners buigen zich over nieuwe verlichtingstrends

Tientallen business partners van Nedap uit Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechiƫ, het Verenigd Koninkrijk en Nederland kwamen op 2 en 3 oktober op het hoofdkantoor in Groenlo bijeen om kennis uit te wisselen over de nieuwste Nedap Luxon-producten en de laatste ontwikkelingen op het gebied van verlichting.

Op de eerste dag kregen de partners een training van Dialux, wereldwijd het bekendste en meest gebruikte lichtberekeningsprogramma. Dit programma stelt gebruikers in staat professionele lichtstudies te berekenen om te bepalen welke verlichtingsoplossing het beste in een bepaalde ruimte of omgeving past. Of het nu gaat om een industriehal, sportaccommodaties of high bay-retail-omgevingen. Zo moeten lichtadviseurs en lichtarchitecten bij de ontwikkeling van lichtplannen letten op de hoogte van een hal, de hoeveelheid daglicht en of het plafond wit is, met het oog op reflectie. Voor business partners en medewerkers van Nedap geldt eveneens dat zij moeten weten waarop zij moeten letten als zij een ruimte van een (potentiƫle) klant betreden.

Na de training kregen de deelnemers tijdens een rondleiding een blik achter de schermen bij Grolsch. Hier heeft Nedap kort geleden haar geavanceerde elektronische HID-armaturen geplaatst. Deze armaturen kunnen draadloos worden aangestuurd en geven niet meer licht dan nodig is. Dit gebeurt met behulp van daglicht- en bewegingssensoren en dat levert Grolsch een energiebesparing op van tussen 50 en 70 procent.

De tweede dag stond in het teken van het optimaliseren van productkennis en een presentatie van Luxon Smart Lighting Solution van Nedap. Onderdeel hiervan zijn een reeks nieuwe armaturen speciaal ontwikkeld voor de retail en industriƫle omgevingen. Deze intelligente armaturen maken het in combinatie met lichtmanagement, onafhankelijk van de technologie, mogelijk tot gemiddeld 65 procent energie te besparen. Dit betekent dat Nedap naast haar eigen HID-armaturen ook LED-armaturen kan koppelen aan haar lichtmanagementsysteem. Hierdoor is het mogelijk onderhoudskosten substantieel te beperken door preventief onderhoud aan een verlichtingssysteem te plegen.

Nedap heeft positieve verwachtingen over de ontwikkelingen op het gebied van verlichting. "Met ons uitgebreide armaturenportfolio in combinatie met de mogelijkheid om verschillende lichttechnologieƫn te kunnen aansturen met ƩƩn lichtmanagementsysteem, waaronder LED, is Nedap in staat op maat gesneden oplossingen te bieden voor uiteenlopende markten", vertelt Andries Jan Oosterhof, Sales Manager Luxon Europa van Nedap. "Zo kun je aan een lichtmanagementsysteem ook de verlichting van parkeerplaatsen en sommige typen kantoorverlichting koppelen. Een bedrijf kan dan de halverlichting met de overige verlichting integreren. Dit maakt het mogelijk het volledige verlichtingssysteem met ƩƩn lichtmanagementsysteem te beheren."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.