Ads Top

Brussel vervangt gele door witte straatverlichting

Een eerste fase van het nieuwe lichtplan voor Brussel is eind april 2014 van start gegaan. In het plan kiest de Stad Brussel voor straatverlichting met wit licht in plaats van de gele/oranje lampen. De eerste fase behelst de centrumwijken, de Noordoostwijk en de Bockstaelwijk. Later komen de andere wijken van de Stad Brussel aan bod:

Eind april is Sibelga gestart met het vervangen van de gele door witte lampen. Sibelga, beheerder van de openbare verlichting op de gemeentewegen in de 19 gemeenten, neemt die vervanging op in het kader van zijn preventieve onderhoudscampagnes. De witte lampen, metaalhalogenidelampen, zorgen 's nachts voor een betere zichtbaarheid, wat het veiligheidsgevoel moet verhogen.

Het lichtplan van de Stad Brussel bevat aanbevelingen over openbare verlichting van wegen en monumenten en over stadskernontwikkeling. Daarbij gaat het om technische, esthetische, economische en milieukeuzes.

Er worden meer verlichtingspunten geplaatst, die echter 32% minder vermogen nodig hebben. Dat resulteert in een daling van het algemeen verbruik van 5 tot 10%.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.