Ads Top

TU Delft opent tweede vestiging voor LED-technologie in China

Op vrijdag 15 november tekenden Dirk Jan van den Berg, bestuursvoorzitter van de TU Delft, en Fei Gaoyun, burgemeester van de Chinese stad Changzhou, een overeenkomst voor een gezamenlijk onderzoeksinstituut op het gebied van LED-verlichting. Deze ondertekening vond plaats in Beijing tijdens het bezoek van onder meer premier Rutte en vertegenwoordigers van grote Nederlandse ondernemingen aan China. Het instituut in Changzhou is gekoppeld aan het Joint Research Centre in Beijing van de TU Delft.
Rob Fastenau, de Delftse decaan van de Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica over de samenwerking: ‘Het is niet meer zo eenvoudig dat wij de kennis inbrengen en zij het geld. Onze partners daar beschikken ook over veel kennis. We vullen elkaar aan.’
Led-verlichting heeft als groot voordeel dat het zeer energiezuinig is en een lange levensduur heeft. Potentieel kunnen LEDs door hun energiezuinigheid de uitstoot van honderden miljoenen tonnen CO2 voorkomen, te meer omdat LEDs nog voortdurend worden verbeterd. China hecht steeds meer belang aan schone en energiezuinige technologie nu door de groeiende economie de luchtvervuiling snel toeneemt, vooral in de snel uitdijende steden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.