Ads Top

Rotterdamse Coolsingel verlicht met slimme LED-verlichting

De openbare verlichting op de bekende Coolsingel en op het Hofplein in Rotterdam is nu ook vervangen door energiezuinige LED-verlichting van Philips. De LED-verlichting is minder storingsgevoelig en bovendien wordt 40 procent aan energie bespaard.
De nieuwe LED-verlichting verbruikt ruim 40 procent minder stroom dan de oude verlichting en is daardoor beter voor het milieu en goedkoper. Op jaarbasis scheelt dit bijna 2.000 euro aan stroomverbruik.
De heldere LED-verlichting zorgt voor een betere kleurherkenning waardoor de licht-donkerbeleving op straat minder groot is. Hierdoor verbetert niet alleen de sociale veiligheid maar ook de verkeersveiligheid op straat. De verlichting boven de trambaan, rijbanen, fietspaden en trottoirs verspreid nu een mooi egaal licht.
Op andere plekken in Rotterdam brandt al langer LED-verlichting. Door de ervaring hiermee verwacht de gemeente dat het aantal storingen in lampen op de Coolsingel met tweederde afneemt. De nieuwe LED-lampen gaan met een levensduur van honderdduizend uur ongeveer tien keer langer mee dan de oude verlichting. Hierdoor moeten ze minder vaak vervangen worden. Deze langere levensduur en grotere betrouwbaarheid zorgen er samen voor dat er minder verkeershinder zal zijn voor onderhoud en reparaties aan de verlichting.
De nieuwe verlichting is aangesloten op het telemanagementsysteem van de gemeente. Met het CityTouch systeem kan de gemeente de lampen op afstand in de gaten houden, storingen vroegtijdig ontdekken, de lichtsterkte regelen en informatie over energieverbruik bekijken.
De gemeente gaat door met het verduurzamen van de straatverlichting in Rotterdam. Alle verlichting wordt de komende jaren vervangen door energiezuinige witte verlichting en in toenemende mate door LED-verlichting. Rotterdam is een van de eerste gemeentes en de eerste grote stad in Nederland die deze nieuwe UrbanSky LED-armaturen van Philips gebruikt en loopt daarmee voorop in het energiezuiniger maken van de openbare verlichting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.