Ads Top

IEA start onderzoek ter vergroting vertrouwen in LED verlichting

De Internationale Energy Agency (IEA) heeft de start van een internationaal onderzoek aangekondigd. Het onderzoek moet een beeld geven van de kwaliteit waarmee testlaboratoria specificaties van LED producten vaststellen.
Het doel is om het vertrouwen van consumenten in LED verlichting te vergroten en overheden te voorzien van eenduidige en betrouwbare productspecificaties. Overheidsvertegenwoordigers, actief in de IEA, hebben aangegeven dat consumenten terughoudend zijn in de aanschaf van energiezuinige LED verlichting. De reden hiervoor zou zijn dat consumenten onvoldoende vertrouwen hebben in de prestaties, afgezet tegen de hoge aanschafprijzen.
Het onderzoek moet uitwijzen hoe goed testlaboratoria in staat zijn om LED specificaties vast te stellen om zo meer vertrouwen te creëren in de prestaties van LED verlichting en de energiebesparende mogelijkheden die het biedt.
Nederland speelt hierin een vooruitstrevende rol doordat het nationale metrologisch instituut VSL is aangewezen als coördinator voor Europa in het internationale onderzoek. VSL speelt internationaal al jaren lang een toonaangevende rol op het gebied van metrologie voor Solid State Lighting waardoor zij deze rol heeft verworven. Naar verwachting zullen 50 tot 100 laboratoria deel nemen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.