Ads Top

Bloemveiling FloraHolland krijgt 90.000 m2 parkeerdak van ledverlichting

s' Werelds grootste bloemveiling FloraHolland heeft het parkeerdak van de vestiging Aalsmeer volledig voorzien van ledverlichting van Innolumis. In totaal gaat het om een oppervlakte van 90.000 m2. Door de toepassing van nieuwe ledtechnologie verlaagt FloraHolland het jaarlijkse energieverbruik van het parkeerterrein met 59% ofwel 28.000 kWh. Dit betekent tegelijkertijd een afname met 22,4 ton CO2 uitstoot.
Na de nodige testen en berekeningen besloot FloraHolland tot de vervanging van de oude armaturen door ledverlichting. Hierbij wordt voor dit parkeerterrein een energiebesparing van 59% bereikt. Michel Tap, CEO van Innolumis: 'De verlichting die is gebruikt is gebaseerd op een kleurenspectrum met een gelijkmatige lichtverdeling dat heel goed zicht geeft gedurende schemer en nacht. We noemen het ook wel 'opgevoerd maanlicht' waarvoor het oog extreem gevoelig is. Vanwege de lange levensduur van 20 jaar beperkt het onderhoud zich alleen tot reinigen, wat ook de onderhoudskosten en het afval voor FloraHolland flink omlaag brengt.'
Met deze order heeft Innolumis inmiddels bijna 500 kilometer in Nederland vervangen door energiezuinige straatverlichting, vergelijkbaar met de afstand Utrecht - Parijs.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.