Ads Top

Enexis moet storingen openbare verlichting snel verhelpen

Na aanhoudende storingen in het lichtnet heeft de gemeente Tilburg met Enexis stevige afspraken gemaakt over het zo spoedig mogelijk oplossen van storingen. De openbare verlichting in veel straten van Tilburg hapert regelmatig, tot grote ergernis van de bewoners.
Op dit moment branden er op meer dan 25 locaties één of meerdere verlichtingsmasten meer dan een maand (soms tot vijf maanden) niet vanwege kabelstoringen. Van nog ongeveer 10 locaties staan de meldingen minder dan één maand open. In de servicenorm van Enexis staat: "Bij een OV-storing, die niet leidt tot een direct gevaarlijke situatie en waarbij vijf of meer lichtmasten betrokken zijn, is maximaal tien werkdagen na melding de energievoorziening hersteld. Als het om vier of minder lichtmasten gaat, is maximaal vijftien werkdagen na melding de energievoorziening hersteld."
Wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur): "Het is onacceptabel dat in sommige buurten de straatverlichting al zo lang niet brandt. Donkere straten zijn minder veilig en zien er onherbergzaam uit. Als wij lichtmasten plaatsen, moeten ze het gewoon doen. Dat hebben we de laatste tijd zeer nadrukkelijk bij Enexis aangekaart en dat heeft geresulteerd in afspraken. We hopen dat ze die nakomen en dat de problemen snel worden opgelost."
Tussen Enexis en de gemeente Tilburg vindt voortaan wekelijks overleg plaats om storingen in de openbare verlichting te voorkomen en zo snel mogelijk op te lossen. De gemeente spreekt bedrijven aan die werkzaamheden in de grond uitvoeren om kabelschade te voorkomen. Ook geeft de gemeente prioriteiten aan in het oplossen van storingen. Enexis heeft fors geïnvesteerd in de aanschaf van extra meetapparatuur en leidt extra monteurs op. Monteurs van Enexis werken nu in overleg met de gemeente hard om de wachtlijst van storingen af te handelen.
Enexis legt de oorzaak van de storingen bij onder meer kabelbeschadigingen, een strenge winter, graafschade en een hoger grondwaterpeil, maar laat ook weten in meerdere steden met een sterk toenemend aantal schadegevallen te kampen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.