Ads Top

Verbetering van openbare verlichting langs belangrijke fietsroutes Nederweert

Een wens van de diverse dorpsraden is het verbeteren van de verlichting van de intensief gebruikte fietsroutes in het buitengebied. Deze wens is in het Beleidsplan Openbare Verlichting gemeente Nederweert 2023-2027 opgenomen dat vorig jaar december door de gemeenteraad werd vastgesteld. Met het uitbreiden van de verlichting langs fietsroutes in het buitengebied verbeteren we de verkeersveiligheid en sociale veiligheid van de gebruikers.

Inmiddels is gestart met de uitvoering en worden in totaal 115 extra lichtmasten geplaatst aan de Houtsweg, Schoor-Kraan en Hulsen in Nederweert-Eind, de Ospelseweg in Nederweert, de Dorpsstraat-Deckerstraat-Kerkstraat in Leveroy en de Meijelsedijk in Ospeldijk.

Naast het plaatsen van extra lichtmasten in het buitengebied zijn kleine verbeteringen aan de openbare verlichting in de kern uitgevoerd, zoals het verduurzamen van spots aan hoge masten die een plein of gebied verlichten.

In de zomer van 2022 zijn bij de zes dorpsraden de wensen met betrekking tot de openbare verlichting geïnventariseerd. Eén van de wensen is het verbeteren van de verlichting langs veelgebruikte fiesroutes. De 115 extra lichtmasten die de komende weken worden geplaatst, zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Met deze werkzaamheden en de kleine verbeteringen in de kernen is een investering gemoeid van 205.000 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.