Ads Top

Werkzaamheden wegverlichting Amersfoort en Stichtse Vecht

Vanaf 16 oktober voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de wegverlichting van de N199 in Amersfoort en de N401 in Stichtse Vecht. De werkzaamheden duren maximaal twee weken en geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving. In Amersfoort is de huidige verlichting zowel technisch als economisch toe aan vervanging. In Stichtse Vecht gaat het alleen om het vervangen van de verouderde bekabeling.

In Amersfoort vinden de werkzaamheden plaats op drie gedeelten van de Amersfoortseweg/Bunschoterstraat (N199). De bestaande lampen worden vervangen door dimbare ledlampen. Dat wil zeggen dat de provincie de hoeveelheid licht kan aanpassen naar de omstandigheden waardoor er nooit sprake is van onnodige verlichting. Dit werkt niet alleen kostenbesparend maar zorgt ook voor minder CO2-uitstoot en minder lichtvervuiling.

De huidige voedingskabel van de wegverlichting langs de Provincialeweg (N401) is einde levensduur en zorgt regelmatig voor storingen. Reden om de kabel in de berm van de weg te vervangen. De vervanging betreft het gedeelte tussen de rotonde bij Portengen en de carpoolplaats Breukelen. De bestaande lichtmasten en armaturen zijn nog up-to-date en worden aangesloten op de nieuwe bekabeling.

Het beleid van de provincie Utrecht over de openbare verlichting is erop gericht om de lichthinder te beperken, het energieverbruik te verminderen en de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid te bevorderen. In de praktijk betekent dit ‘donker waar het kan’ en het toepassen van dimbare verlichting en andere innovatieve verlichting zoals oplichtende markering. Verlichting in natuurgebieden en in de ecologische hoofdstructuur beperken we zoveel mogelijk. Natuurlijk neemt de provincie daarbij wel alle eisen van de verkeersveiligheid in acht.
Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.