Ads Top

Vooruitstrevend gebruik van licht in Eckart-Luytelaar

In het parkachtige gebied van Eckart-Luytelaar wordt op een erg innovatieve manier gebruik gemaakt van licht. Maandagavond 2 oktober openen wethouder Mary-Ann Schreurs en professor Aarnout Brombacher (TU/e) hier de Proeftuin Licht.

Het is de bedoeling dat het licht, dat deels interactief is, bedraagt aan een veiligere buurt en meer gezamenlijke activiteiten. Er is zelfs een slimme beweegroute gecreëerd, die werkt als trainingscoach voor wandelaars en hardlopers. Op deze manier helpt de slimme verlichting buurtbewoners om meer in beweging te komen. Dit mooie staaltje techniek is samen met bewoners en organisaties uit de buurt ontwikkeld.

Het project sluit heel mooi aan bij onze ambitie om samen met inwoners en organisaties meer slimme en innovatieve lichttoepassingen te ontwikkelen in de stad. Ons doel is om verlichting op een dusdanig vernieuwende manier in te zetten, dat het helpt de kwaliteit van leven te verbeteren in de Eindhovense wijken.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie. Deze subsidie is bedoeld voor activiteiten die positief bijdragen aan wonen en leven in woonwijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.