Ads Top

Beleef het lichtspektakel voor de Aula tijdens lustrum 175 jaar TU Delft

Direct aan de Mekelweg, voor de Aula, licht een 4 meter hoog paviljoen op. Speciaal voor de 175ste verjaardag van de TU Delft ontwierpen en bouwden studenten van de studievereniging D.B.S.G. Stylos van Bouwkunde dit paviljoen dat precies 175 dagen te bezoeken is. Op vrijdag 13 januari wordt het bouwwerk onthuld tijdens de diesviering.

Hoge palen rijzen voor de Aula op. Ruim 18 meter breed en 4 meter hoog is het lichtkunstwerk dat symbool staat voor 175 jaar TU Delft. Het paviljoen bestaat uit 175 afzonderlijke palen die samen het geheel vormen. Uitgangspunt voor het ontwerp is dat nieuwe innovaties tot stand gebracht worden door samenwerkingen tussen verschillende mensen. Samen bereik je meer. Student Carlijn Beerepoot, verantwoordelijk voor PR: “Onze slogan is dan ook: The whole is greater than the sum of its parts.”

Daarmee staat het ontwerp ook symbool voor de acht faculteiten met daarnaast de Aula en de Library. Carlijn Beerepoot: “Met een team van studenten, bestaande uit onder andere een architect, building engineers, proces- en projectmanager en studenten voor externe betrekkingen en PR, hebben we dit paviljoen gerealiseerd. Maar het is niet van ‘ons’, maar van alle faculteiten en van de hele universiteit.”

Het paviljoen voelt als een bos als je er doorheen loopt. Cas de Heij, ontwerper van het paviljoen: “De palen staan dusdanig ver uit elkaar dat je er tussendoor kunt lopen. De ijzeren palen hebben een 90 graden hoek, waarin licht verwerkt is. Doordat deze kolommen ten opzichte van elkaar staan weerkaatst het licht via de palen, waardoor je een echt lichtspektakel krijgt.” Oneindig licht in een oneindige cirkel van innovatie en techniek dat past bij het thema van het lustrum: ‘Technology for Life’. Elke kolom staat symbool voor een nieuwe innovatie, een nieuw idee, een mens of een jaar.

Het kunstwerk is 175 dagen te zien tijdens het lustrum van de TU Delft. Dat lijkt kort, voor zo’n groot kunstwerk, maar het materiaal kan worden hergebruikt. Carlijn: “Het materiaal, met name de vloerroosters en de kolommen geven we terug aan de bedrijven die de materialen geleverd hebben. Op deze manier wordt het materiaal niet weggegooid en kunnen ze weer hergebruikt worden voor iets anders.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.