Ads Top

Voordelen van LED-verlichting (i.m.)

Ledlampen, de verlichting van de toekomst, zo niet van het heden. Op veel plaatsen zijn tl-buizen, gloei- en halogeenlampen al voor een groot deel vervangen door led verlichting. En niet alleen in woonhuizen en werkruimten, maar ook voor straatverlichting en verkeerssignalering zijn we in ons land al vrijwel volledig over op de ledlamp. Ten overstaan van andere kunstmatige lichtbronnen heeft led verlichting behoorlijk veel voordelen.

•    Ledlampen zijn tot zeven keer zuiniger in stroomverbruik dan een gloei-of halogeenlamp. Op jaarbasis is dat een niet geringe besparing die je serieus in je portemonnee voelt.
•    Ten opzichte van andere kunstmatige lichtbronnen kan met led licht de meest ideale lichtkleur bereikt worden. Daardoor zie je beter details en zijn kleuren beter herkenbaar.
•    Ledlampen hebben een veel langere levensduur dan andere lampen. Een goede ledlamp kan gemiddeld zo'n 30.000 uur op volle kracht branden voordat hij in lichtwaarde afneemt. Dat houdt in dat je een ledlamp tien jaar lang acht uur per dag kan laten branden zonder dat hij aan prestatie inboet.
•    Doordat een ledlamp de toegeleverde energie op een zeer efficiënte manier weet om te zetten in licht, wordt de lamp slechts een beetje warm. Zo is het onmogelijk dat je de handen brandt aan led licht, dit in tegenstelling tot andere soorten kunstlicht.
•    Een ledlamp zal nooit zomaar ineens kapot gaan. Tegen het einde van zijn levensduur zal hij gewoon steeds minder licht gaan geven.
•    Zonder dat je de levensduur verkort is led verlichting heel gemakkelijk te dimmen. De elektronica waaruit een ledlamp bestaat is namelijk niet gevoelig voor stroomschommelingen.
•    Led lampjes zijn ongevoelig voor trillingen. Iets wat ze uitermate geschikt maakt om toegepast te worden in apparaten en de industrie.
•    Tot slot is led licht een van de meest milieuvriendelijke soorten kunstmatige verlichting die er is. Ten eerste wordt door het verminderde stroomverbruik de CO2 uitstoot met zo'n 85% teruggebracht. Daarnaast bevatten ledlampen geen giftige kwikdampen zoals een tl-buis of een spaarlamp en als klap op de vuurpijl geven ledlampen veel minder afval doordat ze veel langer meegaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.