Ads Top

Verlichting Vathorst en Hooglanderveen tijdelijk dag en nacht aan

Stedin en de gemeente Amersfoort laten de openbare straatverlichting in een groot deel van de wijken Vathorst en Hooglanderveen tot en met maandag 26 oktober tijdelijk dag en nacht branden. Daarmee kan een storing opgelost worden zonder dat bewoners en bedrijven ’s nachts last hebben van een donkere omgeving. De storing zit in een verbinding tussen de kabels. De straatverlichting in Vathorst en Hooglanderveen sinds maandag 19 oktober verstoord.

Inmiddels heeft netbeheerder Stedin de verlichting handmatig aangezet. Hierdoor brandt de verlichting tot maandagochtend 26 oktober zowel ’s nachts als overdag. Op maandag 26 oktober heeft Stedin alle benodigde materialen binnen om samen met de aannemer van de gemeente Amersfoort de storing te kunnen herstellen. Daarna kan de verlichting weer normaal en automatisch aan- en uitgeschakeld worden.

Goedwerkende straatverlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeente en de netbeheerder. Voor een ‘bovengrondse’ storing aan bijvoorbeeld de lamp of lantaarnpaal zelf is de gemeente verantwoordelijk. Stedin heeft opdracht gegeven om de storing op te lossen. In Amersfoort zijn de kabels van de openbare verlichting grotendeels in eigendom en beheer van Stedin gedeeltelijk bij degemeente.

Netstoringen zijn helaas meestal niet direct te verhelpen en duren vaak meerdere dagen. Bijvoorbeeld omdat eerst de omwonenden moeten worden geïnformeerd over de geplande stroomonderbreking vanwege de reparatie aan het net.

Zowel de gemeente als netbeheerder Stedin willen storingen graag zo snel mogelijk verhelpen. U kunt daar ook in de toekomst weer bij helpen door kapotte verlichting direct te melden via het online formulier van het Meldpunt Woonomgeving. Of door te bellen naar 14 033.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.