Ads Top

LED-verlichting voor afvalbrengstation Electronstraat Groningen

Het gemeentelijke afvalbrengstation aan de Electronstraat in de Stad wordt in zijn geheel voorzien van energiebesparende LED-verlichting. De bestaande verlichting wordt hiermee vervangen. De LED-verlichting levert een jaarlijkse besparing op van € 4.290 aan energiekosten. Met het vervangen van de verlichting is een bedrag gemoeid van bijna € 50.000.

Het college van B&W helpt graag mee aan de ambitie om in 2035 een energieneutrale stad te zijn. De gemeentelijke projectgroep Groninger Energy Service Company (GrESCo) is in het leven geroepen om alle 250 gemeentelijke gebouwen geleidelijk aan energieneutraal te maken. GrESCo onderzoekt een gebouw en geeft aan, welke maatregelen nodig zijn, of een investering nodig is en hoe deze het beste afgelost kan worden.

Tijdens het onderzoek wordt een heel gebouw onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar onderhoud, gebruik, energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Maar ook naar oplossingen die met een kleine inspanning op korte termijn uitgevoerd kunnen worden. Zijn bijvoorbeeld installaties goed afgesteld, staan er ’s nachts zaken onnodig aan of kan de kachel mogelijk een graad lager.

Door de eigen gebouwen energieneutraal te maken, wil het college het goede voorbeeld geven om van Groningen een duurzame stad te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.