Ads Top

Licht ‘Universiteit Utrecht’ gaat uit tijdens Earth Hour

Het verlichte Universiteit Utrecht-logo op het dak van het Van Unnikgebouw zal zaterdag 29 maart worden gedoofd tussen 20.30 en 21.30 uur. Met deze symbolische actie doet de Universiteit Utrecht dit jaar weer mee met Earth Hour om aandacht te vragen voor het duurzaam omgaan met de aarde.
Behalve van het universiteitslogo wordt ook de verlichting gedoofd op de bovenste verdiepingen van parkeergarage P+R De Uithof op het Science Park Utrecht.
Op 29 maart doen miljoenen mensen en organisaties wereldwijd het licht uit tijdens Earth Hour. Daarmee geven deelnemers samen het signaal af dat ze de aarde willen doorgeven, zodat de volgende generaties ook kunnen leven en genieten van alles wat de aarde te bieden heeft. De internationale Earth Hour-campagne wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.
 Binnen onderzoek, onderwijs, valorisatie en bedrijfsvoering neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in. De universiteit neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om in ecologisch, economisch en sociaal opzicht een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Ook ziet de Universiteit Utrecht het als onderdeel van haar maatschappelijke taak om studenten en medewerkers bewust te maken van de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, en middels onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor deze uitdagingen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.