Ads Top

'LED-lamp nog niet doorgedrongen tot de Nederlandse huishoudens'

Ruim de helft van de Nederlanders geeft aan nog helemaal geen LED-lamp in huis te hebben. Bij slechts één op de tien is meer dan de helft van alle lampen in huis een LED-lamp. Uit een enquête onder 280 Nederlanders blijkt dat de LED-lamp nog aan de voet van de groeicurve staat. “We wisten dat de LED-lamp aan een enorme opmars bezig is, maar dat er nog zo een enorme markt open ligt bij de mensen thuis, is zelfs voor ons een eye-opener,” aldus Jordi Bron, oprichter van Leds Refresh, het bedrijf dat dit onderzoek uitvoerde.
Veel mensen hebben nog helemaal geen LED-lampen thuis, of slechts een paar. Nu de gloeilamp haast niet meer verkocht wordt en spaarlampen veel nadelen kennen, wordt verwacht dat de LED-lamp nog veel populairder zal worden. Zeker als de prijs nog wat zal zakken en de psychologische grens van € 10,- in zicht komt. De gemiddelde prijs van een LED-lamp ligt momenteel nog rond de € 15,-.
Wat een tweede schokkende conclusie is uit dit onderzoek is hoe weinig kennis er is van de mogelijke besparingen die een LED-lamp teweeg brengt. Slechts 30 procent van de ondervraagden wist dat een LED-lamp wel 90 procent energie bespaard en dat deze wel twintig keer zo lang mee gaat als een gloeilamp. De voornaamste reden waarom men nog geen LED-lampen in huis heeft is simpelweg ‘nog niet over nagedacht’.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.