Ads Top

Koningin Máxima bekijkt LED belichte tomaten

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op 2 september een bezoek aan een demo van LED belichte tomaten met een hoog vitamine C gehalte. Dit koninklijk bezoek was ter gelegenheid van de opening van het nieuwe onderwijsgebouw Orion van Wageningen University.
In de demo waren tomatenplanten te zien, waarvan rijpende trossen door een koker met rode en blauwe LED worden belicht. Deze LED kokers zijn speciaal voor het onderzoek ontwikkeld om de hoeveelheid licht die de tomatentros krijgt, en daarmee voedingswaarden, te kunnen sturen. Door tomatentrossen tijdens de teelt te belichten met LED, kan het vitamine C gehalte van de tomaten worden verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw, in samenwerking met Philips. Bij de opstelling gaf Caroline Labrie, onderzoeker van Wageningen UR Glastuinbouw, uitleg over het onderzoek, in aanwezigheid van Aalt Dijkhuizen, bestuursvoorzitter van Wageningen UR en Ernst van den Ende, algemeen directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen UR.
Naast de voedingswaarden is ook de smaak van tomaat belangrijk. Voor het hoge bezoek waren dan ook de smaakvolle Hollandse ‘Konings’ tomaatjes te proeven. Wageningen UR Glastuinbouw voert het onderzoek uit in het kader van het project “Gezond uit de Kas”, dat gefinancierd is door het Ministerie van Economische Zaken. In een vervolgonderzoek wordt samen met bedrijven uit de hele tuinbouwketen onderzocht of en hoe de voedingswaarde en smaak van groenten en fruit verder verbeterd kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.