Ads Top

Nieuw baken in architecturale verlichting

Concord breidt zijn Beacon-productreeks uit met de innovatieve Beacon Projector. Deze architecturale lichtprojector beschikt over een hoogwaardige LED-chip met een output van 26 W. Daarnaast heeft de Beacon Projector een innovatieve lensbehuizing waardoor de gebruiker de lens nauwkeurig kan scherpstellen en richten. Met een lengte van slechts 19 cm is de Beacon Projector een van de kleinste architecturale lichtprojectoren op de markt.
“Het Beacon-merk staat in hoog aanzien in de verlichtingsbranche en daarbuiten”, zegt Kuldeep Vali, SBU Director Concord bij Havells-Sylvania. “Met de nieuwe Beacon Projector wilden we de productreeks verrijken en flexibeler opties bieden voor het richten van de lichtstraal. Dit is bijvoorbeeld in een museum essentieel. Tegelijkertijd wilden we een lichtprojector maken, die geen concessies doet aan de unieke voordelen van deze succesvolle reeks.”
Concord heeft een succesvolle geschiedenis in het ontwikkelen van museumverlichting en de Beacon Projector is ontworpen om dit succes te prolongeren. De nieuwe lensframes verlichten schilderijen nauwkeurig zonder licht over de lijst te ‘morsen’. Ook is het lichtniveau van de Beacon Projector integraal in te stellen, waardoor het effect van kunstlicht op elk kunstwerk minimaal is. De hoge kleurweergave-index (Ra95) zorgt ervoor dat objecten helder en natuurlijk uitgelicht zijn.
De Beacon Projector is beschikbaar in drie versies voor verschillende toepassingen: Framing, Iris en Gobo. De Beacon Projector heeft twee kleurtemperaturen – warm wit (3000k) en neutraal wit (4000k).
Er is een Beacon Projector die te monteren is aan een rail, en een die monteerbaar is op een oppervlak inclusief monteerplaat. De Framing-versie heeft vier verstelbare armen om de lichtstraal aan te passen en in een vierkante, rechthoekige of onregelmatige vorm weer te geven. Als er een verlichtingshoek van tien graden nodig is, dan is de Iris-versie de perfecte optie. Die is ook te gebruiken voor het projecteren van een ronde straal om zo kleinere objecten uit te lichten. Een beeld, patroon of logo is te projecteren met een stalen of glazen Gobo-versie. En voor nog meer flexibiliteit kunnen ook beelden en woorden geprint worden op acetaat. Het bijzondere van de ledtechnologie is, dat er geen hitte door de lens komt, zoals bij halogeen of CMI. Daarom kan elk type acetaat gebruikt worden zonder dat het smelt. Acetaat is daarbij snel te produceren en ideaal voor gebruik in de retailbranche om nieuwe of kortetermijnaanbiedingen van producten uit te lichten.
Met onopvallende, ingebouwde dimcontrole is de Beacon Projector te dimmen van honderd naar drie procent. Deze volledig instelbare spotlight biedt alle voordelen van ledtechnologie: geen UV/IT-straling, 50.000 branduren bij een lichtstroom van zeventig procent, onderhoudsvrij en aanzienlijk minder energiegebruik in vergelijking met een traditionele lichtbron als halogeen. De volledige productserie wordt geleverd met een garantie van vijf jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.