Ads Top

Philips presenteert LED-verlichting innovaties voor huis & tuin

Philips' consumentenverlichting is onlangs bekroond met 15 prestigieuze designprijzen: 9 iF Product Design en 6 red dot design awards. Philips beschikt over in-house expertise in verlichting en design. Het design team in Kontich, nabij Antwerpen, is verantwoordelijk voor het ontwerpen van alle verlichtingsarmaturen voor huis en tuin; van het selecteren van de materialen tot experimenteren met kleine LED-modules die strakke vormen mogelijk maken.
Philips is het jaar 2012 goed begonnen met awards bij twee prestigieuze designwedstrijden: de iF Product Design Awards en de red dot design awards. De iF Product Design Awards, het 'merkteken van goed ontwerp', heeft negen armaturen van Philips bekroond. Zo was er een Gold iF award voor de Lirio Balanza. De Balanza-serie van vloer- en tafelarmaturen viel in de prijzen door de keuze van materialen, de eigentijdse vorm en proporties en het 21-eeuwse ontwerp geheel gebaseerd op de klassieke stijl.
Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de red dot design awards, een internationale prijs voor productontwerp, werden uit meer dan 14.000 inzendingen zes verlichtingsproducten van Philips bekroond met een award. De Lirio Cielo verraste de jury door het creatieve en tegelijkertijd verfijnde ontwerp, met de volledig geïntegreerde LEDs in de lampenkap. De serie Philips LivingColors viel op doordat deze lampen de perfecte sfeer kunnen scheppen, dankzij 16 miljoen instelbare kleuren en witte nuances. De Ledino vloer- en tafellampen werden bekroond voor hun iconische en elegeante silhouet. De wand- en vloermodellen van Philips Ledino Outdoor wonnen vanwege hun innovatieve oplossingen om de tuin te verlichten en de Philips Arcitone Spot ontving een award om het minimalistische architecturale ontwerp. Deze laatste heeft een flinterdunne lichtschijf, waardoor deze als het ware met de architectuur van de kamer 'versmelt'.
Ook drie andere producten van Philips werden onderscheiden met een iF Product Design Award, waaronder de Lirio Trelome LED-pendelarmatuur. De Trelome, wat in het Italiaans 'drie heuvels' betekent, is een hanglamp die slank van vorm is en bovenaan is voorzien van drie mobiele koepeltjes. De roterende koepeltjes kunnen als spots worden gericht om zo een werkplek in de keuken of een grote eettafel te verlichten. De lichtbundels van de Trelome geven licht zonder fel in de ogen te schijnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.