Ads Top

Verlichtings- en akoestiekoplossing voor het comfort van kantoormedewerkers

Philips en Ecophon, marktleider in geluidsabsorberende plafonds, hebben samengewerkt aan de realisatie van Soundlight Comfort, een innovatief akoestisch plafondpaneel dat is geïntegreerd met LED-verlichting van Philips. Soundlight Comfort is het resultaat van een samenwerking tussen Philips en Ecophon voor het realiseren van mensgerichte oplossingen die het welzijn van medewerkers op de werkplek verbeteren en tegelijk voldoen aan de energie-efficiëntie-eisen en vormgevingsesthetiek van groene gebouwen.
Onderzoeken tonen aan dat mensen in akoestisch goede omgevingen meer pogingen doen om moeilijke taken te voltooien en een hogere accuratesse aan de dag leggen. Wit licht van goede kwaliteit heeft ook bewezen de sfeer en productiviteit van een werkruimte te verbeteren, en te helpen voor de concentratie
Philips en Ecophon hebben samen gewerkt aan het creëren van vrijhangende akoestische plafondpanelen die voorzien zijn van LED-verlichting, en die zodoende een geïntegreerde oplossing leveren voor het absorberen van geluid in kantoortuinen. Het Soundlight Comfort plafondpaneel levert niet alleen energie-efficiënte verlichting die voldoet aan de kantooreisen, maar biedt ook een puur en minimalistisch aanzien dat bijdraagt aan het interieurontwerp van de ruimte.
De Soundlight Comfort-oplossing is in het bijzonder ontworpen voor nieuwe gebouwen die zijn voorzien van thermisch actieve gebouwsystemen (Thermally Activated Building Systems - TABS), zoals betonkernactivering. Deze systemen werken via de 'betonkern van het gebouw' (plafond in het zicht) die gebruikt wordt voor het verwarmen of koelen van het gebouw, en vaak wordt toegepast in energie-efficiënte gebouwen."
De blootliggende plafondstructuur die noodzakelijk is voor dit systeem leidt tot hogere echo- en geluidniveaus die onaangenaam kunnen zijn voor de medewerkers, vooral in kantoortuinen; ze veroorzaken vermoeidheid en verstoring en hebben uiteindelijk invloed op hun welzijn en productiviteit. De gedeeltelijk vrijliggende plafonds stellen ook extra uitdagingen aan de esthetische integratie van de kantoorverlichting, waarbij verzekerd moet worden dat de bereikte lichtkwaliteit voldoet aan de eisen van een werkomgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.