Ads Top

Verlicht 1,5 miljard mensen met 20 euro

De Nederlandse startup Off-Grid Solutions maakt een eind aan de dodelijke kerosine-afhankelijkheid van gezinnen in ontwikkelingslanden. Met hun 'high-tech low-cost' WakaWaka LED solar lamp willen zij zowel letterlijk als figuurlijk de levens van miljoenen Afrikanen verlichten.
Vanaf nu is het voor het eerst voor particulieren en kleine investeerders mogelijk om voor praktisch elk gewenst bedrag te investeren in WakaWaka. Via Symbid.com kan iedereen zich vanaf een inleg van 20 euro al aandeelhouder noemen. Off-Grid Solutions wil onafhankelijk kunnen opereren. Gerealiseerde winsten worden benut om nog meer mensen te kunnen bereiken en daarnaast wordt er een educatie programma gesteund om de volgende generatie Afrikanen te doordringen van de noodzaak om efficient en slim met energie om te gaan. WakaWaka is de beste en snelste start-up op Symbid en de steun groeit met bijna de snelheid van het licht. Daarmee komt ook snel de verwezenlijking van de droom dichterbij om alle Afrikanen te voorzien van een duurzame lichtoplossing.
1,5 miljard mensen leven off-grid. Ze zijn voor hun basale lichtbehoefte afhankelijk van kerosine. Jaarlijks lopen miljoenen kinderen ernstige brandwonden op door ongelukken met kerosinelampen. Bovendien veroorzaken de giftige walmen ernstige gezondheidsproblemen. De Wereldbank meldt dat als gevolg van luchtvervuiling binnenshuis dagelijks 780 miljoen vrouwen en kinderen het equivalent van twee pakjes sigaretten inhaleren.
Tot wel 20% van het inkomen van mensen die sowieso moeten leven van minder dan 2 Euro per dag, wordt opgeslokt door brandstofkosten voor voornamelijk verlichting. Wanneer dit vergeleken wordt met kosten voor verlichting in Nederland bijvoorbeeld is het verschil schrikbarend groot. Maar gelukkig er is licht aan het eind van de tunnel: het WakaWaka licht.
De WakaWaka (vrij vertaald 'Schitterend Licht' in het Swahili) LED solar lamp gebruikt de nieuwste en gepatenteerde solar technologie ontwikkeld door het Nederlandse Intivation. Deze zorgt voor de beste efficiëntie van de zonnecel in iedere weersomstandigheid. 1 dag zonlicht zorgt voor zo'n 16 uur prima leeslicht. Ongeëvenaard volgens de makers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.