Ads Top

Sylvania lanceert de eerste volwaardige LED-vervanger voor de 50W netspanningshalogeenlamp

Met de introductie van de nieuwe Hi-Spot RefLED ES50 350lm van Sylvania zijn retrofit LED-lampen eindelijk volwassen. De nieuwe lamp is de eerste LED-retrofit die een 50W halogeenlamp kan vervangen en toch binnen de limiet van de door IEC gespecificeerde maximale lampafmetingen blijft. Dit betekent dat hij past in alle armaturen met GU10 en GZ10 lampvoet. Hiermee maakt de lamp de voordelen van LED-verlichting toegankelijk maakt voor de hele verlichtingsmarkt.
Nu er in de media zoveel te doen is over LED-lampen, is het interessant dat Sylvania nog altijd innoveert in de GU10-technologie. 15 jaar geleden introduceerde Sylvania de allereerste GU10 halogeenlamp op netspanning, een ongeziene revolutie. De nieuwe Hi-Spot® RefLED ES50 350lm lamp wordt eveneens gefabriceerd in Sylvania’s lampenfabriek in Tienen (België), waar in 1997 ook de oorspronkelijke GU10 netspanningshalogeenlamp voor het eerst werd uitgevonden en geproduceerd. Dit nieuwe product biedt uitzonderlijke prestaties: een output van 350 lumen en tot wel 25.000 branduren.
De Hi-Spot RefLED ES50 350lm kent diverse gepatenteerde designkenmerken die de tekortkomingen van vergelijkbare producten op de markt hebben overwonnen. Momenteel zijn de beste alternatieve keuzes grotere lampen die niet in alle armaturen passen, of producten in traditionele maten, die feitelijk niet kunnen tippen aan de indrukwekkende prestaties van de 50W halogeenlamp. Het nieuwe ontwerp treft het volmaakte evenwicht tussen de omvang van de heatsink en ruimte tussen de koelribben om luchtcirculatie en doeltreffende warmte-evacuatie te bereiken. Het resultaat is een kleinere, lichtere lamp, met een hogere 350 lumen-output, die een eersteklas prestatie levert en een nieuwe standaard vormt voor LED-lampen.
 De Hi-Spot RefLED ES50 350lm zal beschikbaar zijn in de kleuren Homelight 2700K, Warmwit 3000K en Koelwit 4000K met een stralingshoek van 25° of 40°; de 25° levert 1200 candela, de 40° levert 600 candela (Warmwit). Essentieel is dat beide versies net als 50W GU10 halogeen lampen een lichtstroom hebben van 350lm, daar waar eerdere pogingen alleen overeenstemden in lichtintensiteit.
Een ander voordeel boven de huidige marktnorm is een powerfactor van 0,8. Vele vervangende LED-producten hebben een veel lagere powerfactor, wat gelijkstaat aan een minder efficiënte werking. Deze verbeterde arbeidsfactor is bepalend voor een zeer laag blind vermogen ( VA reactief ) , en resulteert in lagere elektrische stromen door de leidingen.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.