Ads Top

Philips wint Dutch Design Award voor FreeStreet verlichtingssysteem

Het FreeStreet verlichtingssysteem van Philips heeft de Dutch Design Award (DDA) 2011 gewonnen in de categorie Beste Professionele Product. Philips ontving de prijs het afgelopen weekeinde van de internationale DDA-jury tijdens de prijsuitreiking in Eindhoven.
Het FreeStreet verlichtingssysteem is ontworpen om een einde te maken aan de traditionele lantaarnpalen langs straten en in plaats daarvan een reeks LED’s op te hangen aan dunne kabels die overdag nauwelijks zichtbaar zijn. Het verlichtingssysteem vormt een vooruitstrevende en spannende oplossing die resulteert in lichtpunten die in de lucht lijken te zweven. Door het weghalen van lantaarnpalen brengt FreeStreet orde aan in straten en maakt hij openbare ruimten vrij, wat mogelijkheden biedt voor een samenhangend ontwerp van straten. Verder kan FreeStreet energiebesparingen tot 40% opleveren in vergelijking met de traditionele natriumstraatverlichting. Volgens de jury van de DDA is FreeStreet ‘een unieke en relevante straatverlichtingsarmatuur voor onze steden van vandaag en morgen’.
Het FreeStreet verlichtingssysteem is vanaf april 2012 verkrijgbaar in Europa. Een eerste proefproject in Eindhoven start binnen nu en een half jaar. De commerciële lancering voor de VS is voorzien voor volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.