Ads Top

Goede verlichting vaak de oplossing

Veel mensen staan er niet bij stil hoe belangrijk goede verlichting is als je minder gaat zien (en trouwens ook als je goed ziet). Dat stelt Edwin Prosman van Iris Huys. De leverancier van hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking is één van de standhouders op de Regionale Hulpmiddelenbeurs in Capelle aan de IJssel op donderdag 15 september dit jaar.
"Verlichting is doorgaans een ondergeschoven kindje in de hele maatschappij; men beseft niet wat je kunt doen met goede verlichting." Om dat te demonstreren neemt Prosman een aantal zogenaamde daglichtlampen mee naar de beurs in Capelle. "Op die manier kunnen beursbezoekers met eigen ogen het resultaat ervaren. De lampen zijn er trouwens in verschillende uitvoeringen. Bovendien heb ik er ook eentje met een borduurloep eraan vast. Dat is een multifunctionele lamp."
Bezoekers van de beurs kunnen in de stand van Iris Huys ook de eye-pal reader uitproberen. "Dat is een nieuw voorleesapparaat", verduidelijkt Prosman. "Moest je vroeger wat je wilde lezen nog scannen en daar dus op wachten, met dit apparaat doe je ongeveer anderhalve seconde over een pagina. Dat komt omdat de pagina niet meer gescand maar gefotografeerd wordt. En dat kan razendsnel. Het is trouwens verbazingwekkend hoeveel mogelijkheden er voor blinden en slechtzienden zijn dankzij slimme technologieën. Wij helpen mensen graag om deze te benutten en een goede keuze te maken", benadrukt Edwin Prosman van Iris Huys.
Behalve Iris Huys zijn er nog zo'n tien andere standhouders op de RHB present met een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen. Zoals een apparaat dat de ondertiteling van de TV voorleest of een beeldschermloep die de tekst niet alleen vergroot maar ook kan voorlezen. Maar wie informatie wil hebben over omgaan met een visuele beperking of gewoon eens wil praten, is ook van harte welkom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.