Ads Top

Energiezuinige verlichting bij spelers thuis en in het PSV stadion

PSV en Philips onthullen drie projecten in het kader van de samenwerking ‘Sustainable Makeover’. Philips heeft de verlichting in de woningen van PSV-aanvoerder Timmy Simons en verdediger Dirk Marcellis flink energiezuiniger gemaakt. Het gezin Simons bespaart dankzij de nieuwe lampen jaarlijks 57 procent op het energiegebruik, speler Marcellis 35 procent. Ook in het Philips Stadion zijn bestaande lampen vervangen door een duurzame variant van Philips waardoor PSV aan energiekosten op de verlichting van het stadion bespaart.
Bij de Sustainable Makeover van de woningen van de PSV-spelers Timmy Simons en Dirk Marcellis is aandacht geschonken aan zowel de 10-0027-034_lroptimale woningsfeer als aan de energiezuinigheid van de toegepaste verlichting.
Naast de spelerswoningen kreeg ook het stadion een Sustainable Makeover. Zo zijn de ouderwetse TL-lampen vervangen door een duurzame variant en wordt het PSV-logo aan de zuidzijde van het Philips Stadion sinds kort door LED verlicht. “Het is geweldig dat we met behulp van Philips zo’n flinke energie en kostenbesparing kunnen realiseren. Dit past helemaal in de duurzaamheidambities van de club”, aldus Jan Reker, algemeen directeur van PSV. De club was in 2008 de eerste klimaatneutrale grote voetbalclub ter wereld. “En we pakken door”, onderstreept Reker, “we hebben met Philips afgesproken dat we de jaarlijkse kostenbesparing investeren in nieuwe, duurzame verlichting in en rondom het stadion.” Philips LED-armaturen zijn ideaal voor het aanlichten en verfraaien van gebouwen zoals ook zal blijken op woensdagavond 3 februari wanneer Philips eenmalig ter gelegenheid van de wedstrijd PSV - FC Utrecht de buitenkant van het stadion in het groen zet met krachtige en energie zuinige LED-armaturen. Daarnaast zal door middel van innovatieve beeld-projectie de nieuwste Philips LED-lamp Econic ook op het stadion gezet worden.
Het Philips lichtteam zorgde aan de hand van een energiescan en een nieuw lichtplan voor optimale en energiezuinige verlichting bij de PSV-spelers thuis. In de woning van Dirk Marcellis bracht het Philips lichtteam sfeeroptimalisatie door de Philips Econic 7w LED-lamp en LivingColors in de woonkamer te installeren. Ook in andere vertrekken van Marcellis’ woning zijn energiezuinige en sfeerverhogende Ecomoods geplaatst en is gezorgd voor duurzame verlichting in de slaapkamer. Bij het gezin Simons pakte Philips groots uit; op 43 punten in het huis is gezorgd voor optimale verlichting. Een pronkstuk in de sustainable makeover is de entree in Simons’ woning. De stijlvolle Lirio Waltz hanglamp en Ledino wandverlichting geven het vertrek veel ruimte en allure.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.