Ads Top

Philips en Tauw samen in duurzame verlichting


Philips en Tauw hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het ontwikkelen van duurzame openbare verlichting. Het eerste resultaat is de ontwikkeling van energiezuinige lichtbakens langs de openbare weg.
Een lichtbaken is een relatief korte mast (paal) waarop een kleine LED-lamp met zonnepaneel is gemonteerd. De lichtbakens worden om de 100 meter geplaatst langs bijvoorbeeld autowegen of vrijliggende fietspaden. De weggebruiker ziet dan een 'lijn' van lichtpuntjes die het verloop van de weg markeren. Deze lichtbakens kunnen traditionele openbare verlichting in veel gevallen vervangen. Ze vragen veel minder energie en veroorzaken minder lichthinder en lichtvervuiling.
Adviesbureau Tauw biedt duurzame, energiezuinige oplossingen op het gebied van openbare verlichting. Verlichtingsexpert André ter Velde: "Wij maken onderscheid in de verschillende functies van verlichting en proberen waar mogelijk traditionele mast-armatuurcombinaties te vervangen door duurzame oplossingen."
Met de praktische kennis en ervaring van Tauw kan Philips het lichtbaken verder ontwikkelen. Ter Velde: "Philips wil zich onderscheiden als leverancier van duurzame verlichting. Het bedrijf ontwikkelt al duurzame lichtarmaturen door ze bijvoorbeeld uit te rusten met LED-lichtbronnen. Met de kennis en ervaring die wij inbrengen, kan Philips een volgende stap nemen in de ontwikkeling van duurzame openbare verlichting."
De samenwerking tussen Philips en Tauw zal niet beperkt blijven tot de lichtbakens. Beide bedrijven onderzoeken een verdergaande samenwerking op het gebied van duurzame verlichting.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.