Ads Top

V&D en Praxis over op LED


V&D en Praxis (onderdeel van retailconcern Maxeda) hebben in samenwerking met Philips de verlichting in alle 62 V&D vestigingen en 136 Praxis vestigingen vervangen door energiezuinige verlichtingsoplossingen. Bij La Place wordt geëxperimenteerd met LED-verlichting die rekening houdt met de specifieke productvereisten voor voedsel. De samenwerking vloeit voort uit een omvangrijk programma van Maxeda op het gebied van duurzaamheid.
Bij V&D zijn 10.000 gloeilampen vervangen door 7.000 energiezuinige varianten. Het toepassen van de nieuwe energiezuinige lampen, zorgt voor een energiebesparing van 70 procent bij V&D, terwijl tevens het lichtbeeld van de winkel verbeterd wordt. Daarnaast geven de nieuwe energiezuinige lampen minder hitte af, waardoor de winkelervaring aangenamer is. Hierdoor is het minder noodzakelijk om de airconditioning te gebruiken, wat leidt tot verdere energie besparing. Ook Praxis heeft in al haar winkels energiezuinige armaturen en TL lampen geplaatst. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een energiebesparing van 16 procent.
Ook bij La Place wordt geëxperimenteerd met Philips LED-verlichting. Met LED is het mogelijk om een betere winkelbeleving te creëren door de uitstraling en sfeer in de winkel regelmatig aan te passen door middel van de verlichting Daarbij wordt tevens rekening gehouden met de specifieke productvereisten voor voedsel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.