Ads Top

Bedrijf 'lichtspecialist' speelt in op lichttrends en duurzaamheid


Verlichting is allang niet meer wat lampjes indraaien en klaar is Kees. Zie Spectrus Licht en Advies uit Deventer, met nu tien werknemers en een omzet van enkele miljoenen. Wat in 2000 begon in een schuur achter de woning van directeur/eigenaar Lars van Beek is nu te vinden in een pas opgeleverd, trendy pand aan de Teugseweg. Lichtspecialist, zo noemt de ingenieur technische bedrijfskunde zichzelf. "Nee, niet iets wat je al bedenkt als jochie. Ik werkte voor een lampenleverancier uit Apeldoorn. Die ging in 2000 failliet. Ik ben toen voor mezelf begonnen en nam drie werknemers van dat failliete bedrijf over."
Van Beek voorzag dat energievriendelijk en duurzaamheid kernbegrippen zouden worden. En speelde in op de trend bij bedrijven, horeca en winkels voor een moderne en transparante inrichting, met een grote rol voor verlichting. Optimale belichting van een artikel of product kan de klant immers verleiden. "Met bepaalde kleuren, lichtval of variatie in sterkte kan verlichting in een kantoor, kapsalon, cafe of tandartsenpraktijk een passende sfeer oproepen. We doen ook steeds meer voor particulieren bij huizenbouw onder architectuur."
Dan het type lamp. "LED is vergeleken met de gloeilamp en halogeen zeer zuinig. Voor de winkelinrichting werken wij veel met gasontladingslampen. Dit is nog zuiniger dan LED, geef krachtiger licht en een betere kleurweergave." Qua design kan er ook veel. "Zo hebben we kantoorlampen die niet louter naar beneden schijnen, maar ook omhoog naar het witte plafond. Dat versterkt dat schijnsel; het weerkaatst en verlicht zo efficient een grotere ruimte. Die lampen hebben we ook als staanders. Makkelijk te verplaatsen, ideaal met flexibele werkplekken. Echt, er is nog veel te winnen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.