Ads Top

Duizenden lichten gaan uit op zaterdagavond

Op zaterdagavond 28 oktober is het van 20.00 tot 21.00 uur pikkedonker in de stad Hengelo. De gemeente zet dan duizenden openbare lichtpunten uit.

Aanleiding is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. Op deze avond vragen verschillende organisaties en instellingen aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing. Het doel is om Nederland donkerder en duurzamer te maken.

Om 20.00 uur doet de gemeente een uur lang duizenden lantaarnpalen uit in de stad. Dat gebeurt automatisch. De Hengeloërs gaan hier zeker wat van merken: op sommige plekken wordt het pikkedonker. Vooral op plekken waar veel ‘slimme lantaarnpalen’ zijn. Zo’n 5.000 lantaarnpalen met ‘slimme’ armaturen en led-lampen kunnen van afstand uitgeschakeld en gedimd worden. Deze palen staan in de nieuwere buurten zoals Dalmeden en Seahorse, maar ook in de Hasseler Es, in Groot Driene en in een deel van de Hengelose Es. De lantaarnpalen op de belangrijke kruispunten en langs de centrumring blijven wel branden.

In rooftopbar Lef&Zen op het marktplein wordt van 20.00 tot 22.00 uur een inspirerende avond georganiseerd. Het licht op het marktplein is dan uit, de rest van de binnenstad is groen verlicht. Tijdens de avond komen verschillende sprekers aan het woord, onder meer over het onderwerp windenergie. De Verhalenkraal (verhalenvertellers) is ook aanwezig en Tijs Jagers verzorgt de presentatie. De avond is gratis toegankelijk, inloop vanaf 19.30 uur. Het evenement wordt georganiseerd door het Platform 'Hengelo Helemaal Stil?' en de Natuur- en MilieuRaad Hengelo e.o.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.